Американският министър на финансите Джанет Йелън завърши своята визита в Южна

...
Американският министър на финансите Джанет Йелън завърши своята визита в Южна
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ завърши десетдневна обиколка в Африка

Американският министър на финансите Джанет Йелън приключи своята визита в Южна Африка с посещаване в миньорски град. В него се добиват по-голямата част от въглищата в страната, на които Кейптаун разчита, с цел да поддържа електроцентралите си.

Йелън призова за преоценка на въгледобивната промишленост по пътя към постоянен преход в икономическата рамка на Южна Африка.

 
Улесняването на постоянния преход изисква професионална преквалификация като тази, на която бяхме очевидци през днешния ден. Също по този начин изисква и преустрояване на старите обекти за изкопаеми горива и електроцентрали, както и вложения в инфраструктурата, които поддържат развиването на нови промишлености и стопански благоприятни условия.
Джанет Йелън, министър на финансите на Съединени американски щати

Йелън добави, че Съединени американски щати са ангажирани с преквалифицирането на работниците, с цел да могат да намерят благоприятни условия за развиване в бранша с възобновими източници на сила. Коментира и високите равнища на безработица в Южна Африка.

 
Тук сме, с цел да забележим опциите за взаимно партньорство с Южна Африка и да стартираме работа върху решаването на казуса с високата безработица измежду младите. Със сигурност желаеме да се оправим и да се уверим, че служащите и младите няма да останат на назад във времето поради прехода.
Джанет Йелън, министър на финансите на Съединени американски щати

Южна Африка беше последната дестинация от десетдневната обиколка на Джанет Йелън в Африка, която включваше още Сенегал и Замбия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР